Orthopedische schoenen: comfortabel en modieus

Waarom orthopedische schoenen?

Problemen aan voeten of enkels werden in het verleden vooral opgelost door gebruik van steunzolen, maar deze bleken al snel niet geschikt voor alle soorten aandoeningen. Er zijn tal van soorten aandoeningen die elk een specifieke aanpak vergen en waarvoor orthopedische schoenen op maat kunnen voorzien worden. Enkele voorbeelden van de meest bekende aandoeningen:

* Platvoeten
* Verschil in beenlengte
* Holvoeten
* Osteoarthritis

Voor elke aandoening kunnen orthopedische schoenen op maat gemaakt worden. Uw orthopedist zal eerst uw fysieke klachten in kaart brengenen bepalen welke correcties nodig zijn in uw specifiek geval. Deze analyse gebeurt meer en meer met digitale metingen die de zones blootleggen waar u het meest last of klachten heeft. Vanuit deze digitale analyse kan de orthopedist dan een soort prototype maken van de orthopedische schoenen die u nodig heeft. Met dit proefmodel kan eerst nagegaan worden of dit effectief een oplossing kan bieden voor uw voetproblemen. Pas wanneer dit het geval is zal men overgaan tot de vervaardiging van uw uiteindelijke schoenen. In de beginfase zullen deze schoenen nog niet direct een 100% comfortabel gevoel geven. Elke schoen moet een tijdje ingelopen worden. Regelmatig op controle gaan bij uw orthopedist blijft in de beginfase belangrijk zodat eventuele aanpassingen nog kunnen uitgevoerd worden.


Voordelen van orthopedische schoenen?

Voetklachten of stapproblemen leiden onvermijdelijk tot meer klachten. Doordat je anders of op een onnatuurlijke manier gaat staan of stappen, zal je andere zones van je lichaam te veel gaan belasten. Dit kan dan weer leiden tot rugklachten, nekklachten, gewrichtspijnen of spierproblemen. Door op maat gemaakte schoenen te dragen wint u terug aan mobiliteit en kan u bijkomende klachten vermijden of beperken. Door de correcties die zijn uitgevoerd zal u zich zekerder voelen en wint u aan evenwicht en stabiliteit. Activiteiten die door uw aandoening lastig, pijnlijk of onmogelijk waren, zijn nu terug mogelijk.


Van lelijke eendjes naar modieuze ontwerpen!

Iedereen ziet er graag goed uit... en daar wringt het schoentje wel eens wanneer men voorgesteld krijgt over te schakelen op een orthopedische schoen. In het verleden kreeg men inderdaad een soort standaardmodel aangemeten waarvan iedereen direct zag dat het om een orthopedische schoen ging. Ook hier is men echter aandacht gaan geven aan de mogelijkheid om orthopedische schoenen qua uitzicht op maat te kunnen maken. Kleuren, materialen en afwerking kunnen volgens persoonlijke smaak gekozen worden tot je een gepersonaliseerd model hebt. Een modern design kan er attractief uitzien en zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken: u bent geholpen en niemand ziet dat u een orthopedische schoen nodig heeft!

Op zoek naar mooie, modieuze orthopedische schoenen? Kijk dan eens op de site van Van Mook Schoentechniek

Delen